Norwegian lanserar fyra nya direktlinjer mellan Spanien och USA

2016-09-08 12:00:00

Barcelona blir långdistansbas när Norwegian från sommaren 2017 startar direktlinjer mellan Spanien och USA. Från sommaren 2017 kommer bolaget att flyga mellan Barcelona och New York, Los Angeles, San Francisco och Fort Lauderdale.

Norwegians internationella expansion fortsätter. Idag lanserar bolaget fyra helt nya linjer mellan Barcelona och New York (EWR), Los Angeles (LAX), San Francisco (OAK) och Fort Lauderdale/Miami (FLL) med start i juni 2017.

Norwegian har redan en stor verksamhet i Spanien med sju baser, över 1.000 medarbetare och ett stort linjenät i Europa inklusive inrikeslinjer i Spanien. Nu etableras också en bas i Barcelona för den nya långdistansverksamheten.

– Lanseringen av direktflyg mellan Barcelona och USA är en ny milstolpe för Norwegian. Spanien är en viktig marknad för oss där vi har blivit mycket väl mottagna ända sedan starten. Det är många spanjorer som flyger på Norwegians spanska inrikeslinjer och på linjerna till andra delar av Europa. Allt fler amerikaner flyger också med oss till Europa och vi ser fram emot att önska ännu fler resenärer på båda sidor Atlanten välkommen ombord våra nya Dreamliner nästa sommar, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i ett pressmeddelande.source svm