Norwegian Air överväger att starta flyglinje till USA från Málaga

2016-04-26 09:00:00

Norwegian som ligger på fjärde plats bland flygbolag med flest resenärer på Málaga har tillstånd med långdistansflygningar till USA. Det gör att det irländska dotter bolaget, Norwegian Air International, också kan starta linjer till Asien, Mellanöstern och Afrika.

I en intervju i söndagens nummer av Diario SUR sa Norwegians talesperson i Spanien, Alfons Claver, att från i sommar har bolaget fem plan stationerade i Málaga. Bolaget studerar i dagsläget möjligheten att öppna en flyglinje mellan Málaga och USA.

Claver säger att sedan 2013 har filialen Norwegian Air International behörighet vid sex spanska flygplatser som Alicante, Barcelona, Madrid, Málaga, Gran Canaria och Teneriffa syd vilket kan göra att nya färdplaner etableras. Till 2020 kommer Norwegian att ha 40 flyg av modellen Dreamliner.

Norwegian Air Shuttle ASA som flyger under märket Norwegian och som är noterat på Oslobörsen har fjärde flest passagerare på Málaga efter Ryanair, Vueling och Easyjet.

Senaste tiden har antalet resenärer ökat ytterligare. Mellan april 2015 till mars 2016 flög Norwegian 1,25 miljoner resenärer på destinationen Málaga. Det var en uppgång med 15 procent jämfört med året innan.source svm