Funktionshindrade vill ha bättre tillgänglighet i Torreblanca

2016-09-19 08:00:00

Fuengirola har två hållplatser till pendeltåget som är otillgängliga för funktionshindrade. Efter flera klagomål vill partiet Ciudadanos att hållplatserna i Torreblanca och Carvajal handikappanpassas och får samma standard som hållplatserna i Fuengirola centrum och Los Boliches som nyligen renoverats.

Det är personer med funktionshinder som bor i nedre delarna av Carvajal och i de övre delarna av Torreblanca som har svårt att ta sig till pendeltågsstationerna i området. Det är inte Fuengirola kommun som är direkt ansvariga för järnvägsområdena då dessa tillhör banverket Adif (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias) som i sin tur ligger under utvecklingsdepartementet Ministerio de Fomento som utför arbetena.

Diario SUR skriver på fredagen att det har inkommit klagomål under många år när det gäller tillgängligheten för personer med funktionshinder till hållplatserna Carvajal och Torreblanca utmed pendeltågslinjen C-1 Fuengirola - Málaga.

Till hållplatsen i Carvajal finns en trappa söderifrån (bilden) med en nivåskillnad på 25 meter som omöjliggör för funktionshindrade att ta sig fram. I Torreblanca måste resenärer med funktionshinder gå en omväg på 900 meter om de kommer norrifrån.source svm