65 år av ekonomisk tillväxt mellan Spanien och Sverige

2016-06-05 09:00:00

I år firar spansk-svenska Handelskammaren Comercio Hispano Sueca 65 år. Organisationen startades av ett antal personer för att underlätta bilaterala relationer och stimulera verksamheten mellan de båda länderna.

Under denna tid har ekonomin växt i både Spanien och Sverige genom utbyte av varor, produkter och tjänster. Svenska investeringar i Spanien har bidraget till industri och tillverkning.

På grund av de utmaningar som EU står inför är handelskammarens uppdrag att främja goda handelsrelationer mellan de båda länderna viktigare än någonsin. Handelskammaren har 250 medlemmar och presidenten Anders Brundin ser mycket positivt på utvecklingen.

”Handelskammaren upplever en stark utveckling där nätverket mellan svenska och spanska aktörer har utökats” säger Anders Brundin till El Mundo Financiero.

I samband med 65-årsjubileet hålls en galamiddag ikväll torsdag på Kungliga teatern i Madrid där även den spanska prinsessan Infanta Doña Elena medverkar liksom representanter från de större svenska företagen i Spanien som Volvo Car, Ericsson, Securitas, Volvo Group, Diaverum och Envac.source svm